Servis: Danas akcija darivanja krvi za članove Pokreta “Zajedno za bolji Srebrenik”

- in Izdvojeno, Kanton
393

U Srebreniku jutros sunčano. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka 27°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir nije narušavan, evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela, dogodile su se četiri saobraćajne nesreće.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 61 pregleda pacijenata. Obavljene su 4 kućne posjete i 4 intervencije za UKC. 

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Danas će u Srebreniku (ul. Kulina Bana, kod pošte) biti sprovedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciju organizuje pokret mladih Zajedno za bolji Srebrenik a u povodu Zlatnog septembra, mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku. Svi koji žele učestvovati u akciji mogu se prijaviti do 9h na broj 061 369 669

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzla u ulici Ćazima Alića u vremenu od 08:00 do 16:00 sati.

Komplet Općina Sapna i Teočak u vremenu od 08:00 do 13:00 sati.

Općine Kladanj u naseljima: Miljevica, Luka i Tuholju vremenu od 09:30 do 15:30 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu. Povećana je i opasnost od odrona, pa savjetujemo oprezniju vožnju. Vidljivost je zbog magle smanjena na širem području Prijedora.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno zaraženo 5 osoba. 
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Podijeli sa ljubavlju