Servis: U protekla 24 sata dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća

- in Izdvojeno, Kanton
500

U Srebreniku jutros vedro vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka 26°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela, dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala jednu intervenciju. Tehnička intervencija dostava vode za piće MZ Potpeć.

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 53 pregleda pacijenata. Od toga pet intervencija za UKC. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je osam beba, četiri dječaka i četiri djevojčice.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za stanovnike Gradačca u prostorijama CK Gradačac od 09:30 do 12:30 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u ulicama: Tušanj od broja 9 do broja 29 i Dragodol od broja  1 do broja 5 u vremenu od 08:30 do 14:00 sati,

– u ulici Ivana Markovića Irca u vremenu od 11:00 do 15:00 sati,

– u naseljima: Crno Blato, Hidani, Nikolići, Bakaluše, Petrovići, Avdibašići, Breške, Dvor, Pavići, Lameši, Cerik, Donja Obodnica, Brusnica, Solina škola, Solina most, Brđani, Sekin, Martinovići, Dokanj, Dokanj polje i Milošići u vremenu od 11:00 do 13:00 sati.

Grada Srebrenika u naselju Donji Moranjci u vremenu od 09:00 do 11:00 sati

Grada Gradačca u naseljima: Durakovići,Vis, Mediđa i Alići u vremenu od 08:30 do 15:30 sati.

Općine Kalesija u naseljima: Lipovice, Bukvari, Gornje Petrovice, Međaš, Gornji Rainci, Zulići, Javrići, Meškovići, Međaš Dolina, Međaš Pista, Zates, Jeginov Lug, Paloši, Puzići i Herići, u vremenu od 09:30 do 11:30 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Povećana je i opasnost od odrona, pa savjetujemo oprezniju vožnju. Na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvajamo šire područje Bugojna i Gradine.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno su zaražene 4 osobe. 
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.