Servis: Pojedina naselja u Srebreniku i okolini danas bez struje

- in Izdvojeno, Kanton
854

U Srebreniku jutros vedro vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka 26°C.

*** MUP TK –  U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je izvršenje šest krivičnih djela, dogodilo se šest saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala dvije intervencije. Tehničke intervencije dostave vode za piće MZ Potpeć i MZ Previle. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 52 pregleda pacijenata. Od toga dvije intervencije za UKC. 

*** PORODILIŠTE – Rođeno je 11 beba, osam dječaka i tri djevojčice.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u ulici 18. Hrvatske Brigade u vremenu od 09:00 do 15:00 sati,

– u naseljima: Svojtina, Mala Solina, Gornja Grabovica, Srednja Grabovica, Tetima, Kosci, Mala Solina, Dolovi, Brđani, Dokanj, Crno Blato, Kozlovac, Hidani, Bakaluše, Petrovići, Šabani, Breške, Donja Obodnica, Avdibašići i Gornja Obodnica u vremenu od 11:00 do 12:30 sati,

– u ulicama: Fočanska, Veljka Lukića, Armije BiH, Rate Dugonjića, 115 HVO Brigade i Gradovrška u vremenu od 11:00 do 12.30 sati.

Grada Srebrenik:

– u naseljima: Sadna Dom, Omerbašići, Vikale, Sladna Sušnica, Ibrići, Gulami, Salihbašići, Skopljaci, Murati, Kovačevići i Babunovići i Deponija u vremenu od 11:00 do 15.00 sati,

– u dijelu naselja Podorašje u vremenu od 10:00 do 11:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Zbog nestabilnih vremenskih prilika, mogući su nailasci na mokar kolovoz, a pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na dionici Karanovac-Crna Rijeka u kanjonu Tijesno danas se izvode radovi na asfaltiranju, zbog čega je do 18 sati na snazi obustava saobraćaja. Za vrijeme obustave vozila  se preusmjeravaju na putni pravac: Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno su zaražene 4 osobe. 
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.