Servis: U protekla 24 sata Hitna služba obavila 76 pregleda

- in Izdvojeno, Kanton
456

U Srebreniku oblačno vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka 21°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje dva krivična djela, dogodilo se devet saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno 76 pregleda pacijenata. Od toga četiri intervencije za UKC i 3 izlaska na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je osam beba, pet dječaka i tri djevojčice.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana za stanovnike Srebrenika (MZ Centar, G.Srebrenik, Rapatnica i Duboki Potok) u utorak.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle u ulici Mehmedalije Maka Dizdara (Stupine B7) u vremenu od 09:00 do 11:00 sati.

Općine Sapna u naseljima: Kraljevići, Kobilići, Međeđa, Nezuk, Zaseok i Baljkovica u vremenu od 09:00 do 15:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMAZbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na autoputu A-1 na petlji Butile (isključenje iz pravca Jošanice), saobraća se usporeno, preticajnom trakom. 

Zbog nestabilnih vremenskih prilika i učestalih lokalnih padavina, vozačima savjetujemo pojačan oprez. Skrećemo pažnju i na mogućnost nailaska na sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno su zaražene 4 osobe. 
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Podijeli sa ljubavlju