Servis: Novi prekidi u snabdijevanju el. energije na području Srebrenika i okoline

- in Izdvojeno, Kanton
684

U Srebreniku oblačno vrijeme sa kišom. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka 18°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen tri puta, evidentirano je izvršenje devet krivičnih djela, dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala jednu intervenciju. Tehnička intervencija u saobraćajnoj nesreći. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 43 pregleda pacijenata. Od toga jedna intervencija za UKC i 2 izlaska na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođena su četiri dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za članove KUD “Šićki Brod” u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u ulicama: Veljka Lukića od broja 1 do broja 111 , 115.HVO Brigade od broja 230 do broja 260, te u naselju Mala Solina u vremenu od 09:000 do 14:00 sati,

– u ulicama Hadžihusejnova Mahala,i Ace Saračevića u vremenu od 08:30 do 13:30 sati.

Grada Srebrenik u dijelu naselja Podorašje Ahmetovići u vremenu od 13:00 do 15.00 sati.

Opštine Lukavac:

– u dijelu naselja Lukavac Mjesto u vremenu od 09:00 do 09:30, te od 14:30 do 15:00 sati,

– u dijelu naselja Puračić u vremenu od 09:30 do 10:30 sati,

– u dijelu naselja Poljice Malkići u vremenu od 09:00 do 11:00 sati,

– u dijelu naselja Berkovica u vremenu od 11:30 do 12:30 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Za danas je najavljen početak radova na mostu u mjestu Olovske Luke, na magistralnom putu Olovo-Kladanj. Vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaražeoe 6 osoba. 
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.