Servis: TK bogatiji za 17 beba

- in Izdvojeno, Kanton
573

U Srebreniku oblačno vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka 21°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je četiri puta, evidentirano je izvršenje 14 krivičnih djela, dogodilo se osam saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 58 pregleda pacijenata. Od toga dvije intervencije za UKC i 4 izlaska na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je 17 beba, 10 dječaka i sedam djevojčica.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za lokalno stanovništvo, kao i zaposlene u firmama na području Kalesije od 09:30 do 11:30 u Mjesnoj zajednici Centar u Kalesiji.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u ulici 18. Hrvatske Brigade u vremenu od 08:00 do 16:00 sati,

– u naselju Dokanj polje u vremenu od 08:30 do 14:30 sati,

– u naseljjima: Dolovi i Kozlovac ,te u ulici 27. Marta u vremenu od 08:00 do 16:00 sati,

– u naseljima: Svojtina, Mala Solina, Gornja Grabovica, Srednja Grabovica, Tetima, Kosci, Mala Solina, Dolovi, Brđani, Dokanj, Crno Blato, Kozlovac, Hidani, Bakaluše, Petrovići, Šabani, Breške, Donja Obodnica, Avdibašići, Gornja Obodnica, te ulice:Fočanska, Veljka Lukića, Armije BiH, Rate Dugonjića, 115 HVO Brigade i Gradovrška u vremenu od 12.00 do 14.00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaražeoe 6 osoba. 
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.