Servis: U protekla 24 sata Hitna služba obavila 47 pregleda

- in Izdvojeno, Kanton
546

U Srebreniku oblačno vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka 25°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je četiri puta, evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala jednu tehničku intervenciju. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 47 pregleda pacijenata. Od toga dvije intervencije za UKC i 2 izlaska na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je sedam beba, dva dječaka i pet djevojčica.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzla u naselju Dolovi u vremenu od 08:30 do 15:30 sati.

Grada Živinica u naseljima: Kutić, Litve,Golubinjak (Rabića groblje), Hornica i Đakovići u vremenu od 12:00 do 15:00 sati.

Grada Srebrenik u naselju Donji Srebrenik – Nišići u vremenu od 09:00 do 13:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaražno 6 osoba. 
Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.