Servis: TK bogatiji za 8 beba

- in Izdvojeno, Kanton
372

U Srebreniku oblačno vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka 23°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje devet krivičnih djela, dogodile su se dvije saobraćajne nesreće.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 60 pregleda pacijenata. Od toga 6 intervencija za UKC i 4 izlaska na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je osam beba, dva dječaka i šest djevojčica.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana u srijedu za stanovnike MZ Mramor i Ljepunice i pripadnike Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle u naselju Dolovi u vremenu od 08:30 do 15:30 sati.

Opštine Lukavac u naseljima: Gornje Poljice, Donje Poljice, Vijenac, Babice ,Orahovica, Jaruške, Turija, Rosulje, Tumare, Panjik, Mičijevići, Milino Selo, Komari, Stupari, Devetak do Hodžića, dijelovi naselja Puračić (Caparde, Prosine i Devetačka) u vremenu od 08:00 do 16:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMAMagla i niska oblačnost jutros smanjuju vidljivost u planinskim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Zbog učestalih lokalnih padavina mogući su nailasci na mokar kolovoz, pa pozivamo na pojačan oprez. Pažnju skrećemo i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 6 osoba, od koji se jedna osoba nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Podijeli sa ljubavlju