Servis: U protekla 24 sata evidentirano 10 krivičnih djela

- in Izdvojeno, Kanton
640

U Srebreniku oblačno vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka 23°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je izvršenje 10 krivičnih djela, dogodilo se osam saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala 2 intervencije. Požar na niskom rastinju u MZ Gornji Srebrenik i jedna tehnička intervencija dostava vode za piće u MZ Potpeć.

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 58 pregleda pacijenata. Od toga jedna intervencija za UKC.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je 11 beba, šest dječaka i pet djevojčica.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za stanovnike MZ Mramor i Ljepunice i pripadnike Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u naseljima: Svojtina, Mala Solina, Gornja Grabovica, Srednja Grabovica, Tetima, Kosci, Mala Solina, Dolovi, Brđani, Dokanj, Crno Blato, Kozlovac, Hidani, Bakaluše, Petrovići, Šabani, Breške, Donja Obodnica, Avdibašići, Gornja Obodnica, te ulice:Fočanska, Veljka Lukića, Armije BiH, Rate Dugonjića, 115 HVO Brigade i Gradovrška u vremenu od 13:00 do 15.00 sati,

– ulicama: Veljka Lukića Kurjaka, Mala Solina ,te u dijelu  ulice Armije BiH u vremenu od 09:00 do 13:00 sati.

Opštine Lukavac:

– u naseljima: Gornje Poljice, Donje Poljice, Vijenac, Babice ,Orahovica, Jaruške, Turija, Rosulje, Tumare, Panjik, Mičijevići, Milino Selo, Komari, Stupari, Devetak do Hodžića ,te dijelovi naselja Puračić (Caparde, Prosine i Devetačka) u vremenu od 10:30 do 11:00 sati,

– u naseljima: Gornje i Donje Poljice; Vijenac; Babice u vremenu od 08:30 do 16:00 sati.

 ***  STANJE NA CESTAMAKolovoz je mokar u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, dok se u ostatku zemlje za sada vozi po suhom kolovozu. Vozačima skrećemo pažnju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 8 osoba, od koji se jedna osoba nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.