Servis: U protekla 24 sata Hitna služba obavila 61 pregled

- in Izdvojeno, Kanton
597

U Srebreniku jutros vedro vrijeme. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka 14°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen četiri puta, evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela, dogodilo se 11 saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala jednu intervenciju. Saobraćajna nesreća na magistralnom putu Tuzla- Orašje u naselju Pelagićevo.

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 61 pregleda pacijenata. Od toga 3 intervencije za UKC i 4 izlaska na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je pet beba, dva dječaka i tri djevojčice.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za uposlenike kompanije Xela od 08 do 15 sati u Poliklinici za transfuziologiju.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle u naselju Dolovi u vremenu od 08:30 do 15:30 sati.

Grada Gradačca u naseljima: Đogići, Moštanica, Trnovci, Prijeko Brdo i Džakule u vremenu od 09:00 do 15:00 sati.

Opštine Kladanj u naseljima: Rogoze, Vranovići, Mladovo, Olovci, Suljići, Goletići, Tuholj, Pauč, Hotani, Brateljevići, Drinjače Kladanjske, Hotel Muška Voda, Luka, Tuholj, Bebrava, Miljevica u vremenu od 09:30 do 15:00 sati.

 ***  STANJE NA CESTAMA – U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.
Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 8 osoba, od koji se jedna osoba nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.