Servis: TK bogatiji za 3 dječaka i 5 djevojčica

- in Izdvojeno, Kanton
652

U Srebreniku jutros oblačno sa kišom. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka 11°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je jednom, evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija.

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 73 pregleda pacijenata. Od toga 2 intervencije za UKC i jedan izlazak na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je osam beba, tri dječaka i pet djevojčica.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzla:

– u ulicama: Franjevačka, Hendek, Fra Grge Martića, Tabašnice i  Pazar u vremenu od 09:00 do 12:00 sati,

– u ulicama: Husinskih Rudara i Vilušići u vremenu od 12:30 do 15:30 sati.

Grada Srebrenika:

– u naselju Špionica u vremenu od 09:00 do 10:30 sati,

– u naselju Donja Špionica u vremenu od 11:00 do 12:30 sati,

– u naselju Badelka u vremenu od 13:00 do 14:30 sati.

 ***  STANJE NA CESTAMA – Jaka kiša pada u većem dijelu BIH, pa je saobraćanje otežano. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja ili zemlje na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 6 osoba, od koji se jedna osoba nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.