Servis: Falešići, Čekanići i još nekoliko naselja u Srebreniku danas bez struje

- in Izdvojeno, Kanton
609

U Srebreniku jutros oblačno sa kišom. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka 9°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je jednom, evidentirano je izvršenje 11 krivičnih djela, dogodilo se 13 saobraćajnih nesreća

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija.

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 54 pregleda pacijenata. Od toga jedna intervencija za UKC i dva izlaska na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je 14 beba, pet dječaka i osam djevojčica.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Općine Banovići u naselju Ježevac u vremenu od 12:00 do 13:00 sati.

Grada Srebrenika:

– u naseljima: Falešići, Donji Čekanići, Gornji Čekanići i Gornji Moranjci u vremenu od 09:00 do 15:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMANa dionicama u višim planinskim predjelima ovoga jutra mogući su nailasci na zasniježen kolovoz. Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar, a pažnju skrećemo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 8 osoba, od koji se jedna osoba nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Podijeli sa ljubavlju