Servis: U protekla 24 sata Hitna služba obavila 57 pregleda

- in Izdvojeno, Kanton
552

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka 18°C.

*** MUP TK –  U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela, dogodilo se šest saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija.

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 57 pregleda pacijenata. Od toga 5 intervencija za UKC i jedan izlazak na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je devet beba, sedam dječaka i dvije djevojčice.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Općine Kalesija:

– u naseljima: Tojšići Bare, Ćive, Donje Vukovije, Gornje Vukovije, Prnjavor, Miljanovci, Sarači, Dubnica, Mahmutovići, Lipovice, Meškovići, Bukvari, Rainci Gornji, Međas i Petrovice u vremenu od 08:00 do 09:00 i od 14:30 do 15:30 sati,

– u naseljima: Masle i Miljanovci u vremenu od 08:30 do 15:30 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Na dionicama u višim predjelima zbog nešto niže jutarnje temperature mogući su nailasci na mjestimičnu poledicu. Magle ima i na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Lašvu i Vrbas. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 11 osoba, od koji se jedna osoba nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.