Servis: Najavljeni prekidi u snabdijevanju el. energije na području Srebrenika i Tuzle

- in Izdvojeno, Kanton
827

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka 18°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala jednu tehničku intervenciju.

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 56 pregleda pacijenata. Od toga 2 intervencije za UKC i 4 izlaska na teren.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za pripadnike OS BiH u vojnoj ambulanti V logističkog bataljona u bazi Dubrave od 09:30 do 11:30 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u ulicama: Osmana Vilovića, Muhsina Rizvića, Bosne Srebrene od broja 77 do broja 117 u vremenu od 09:00 do 12:00 sati,

– u ulici Bosanska u vremenu od 08:30 do 12:30 sati.

Grada Srebrenika:

– u dijelu naselja Špionica Donja u vremenu u vremenu od 09:00 do 10:30 sati,

– u dijelu naselja Špionica kod škole u vremenu od 11:00 do 12:30 sati,

– u dijelu naselja Tovilište u vremenu od 13:30 do 14:30 sati

***  STANJE NA CESTAMA – Jutros se na većini putnih pravaca u BIH saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. U centralnoj i istočnoj Bosni upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Vozače savjetujemo da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Upozoravamo i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 9 osoba, od koji se jedna osoba nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

 
 
  •  
Podijeli sa ljubavlju