Servis: Pojedina naselja u Srebreniku i Tuzli danas bez el. energije

- in Izdvojeno, Kanton
670

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka 15°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala jednu tehničku intervenciju.

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 73 pregleda pacijenata. Od toga 3 intervencije za UKC i 3 izlaska na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je osam beba, pet djevojčica i tri dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi od 19.10. do 23.10. bit će organizovana za studente i uposlenike Medicinskog fakulteta, Visoke zdravstvene škole, te Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta od 08 do 15 sati u Poliklinici za transfuziologiju.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u naselju Vilušići i ulica Husinskih Rudara u vremenu od 08:30 do 12:00 sati.

– u ulici Zvonka Cerića u vremenu od 12:00 do 15:00 sati.

Grada Srebrenika:

– u dijelu naselja Sladna kod osnovne škole u vremenu od 09:00 do 10:30 sati,

– u dijelu naselja Sladna kod izbjegličkog naselja u vremenu od 11:00 do 12:30 sati,

– u naselju Omerbašići u vremenu od 13:00 do 14:30 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 7 osoba, od koji se 2 osobe nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.