Servis: Najavljeni novi prekidi u isporuci el. energije na području Srebrenika i okoline

- in Izdvojeno, Kanton
806

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati u  iznosila je 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka 16°C.

*** MUP TK –  U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela, dogodilo se osam saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala jednu tehničku intervenciju dostavu vode za MZ Potpeć. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 59 pregleda pacijenata. Od toga 2 intervencije za UKC i 5 izlazaka na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je 10 beba, četiri djevojčice i šest dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi od 19.10. do 23.10. bit će organizovana za studente i uposlenike Medicinskog fakulteta, Visoke zdravstvene škole, te Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta od 08 do 15 sati u Poliklinici za transfuziologiju.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzla:

– u ulicama: Rudarska 67 i 69 i  Krečanska 17, 19, 21 i 23 u vremenu od 08:30 do 12:00 sati,

– u ulicama: Husniskih Rudara 1 do 137, Rade Uhlika i Tomislava Ramljaka u vremenu od 12:00 do 15:00 sati.

Grada Srebrenika:

– u naselju Sladna u vremenu od 09:00 do 10:30 sati,

– u naselju Panđurište u vremenu od 11:00 do 12:30 sati,

– u naselju Vikale u vremenu od 13:00 do 14:30 sati.

***  STANJE NA CESTAMAJutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.Danas i sutra izvode se radovi na asfaltiranju kružnog toka na dionici Lukavica-Vraca, zbog čega je u vremenu od 10 do 15 sati najavljena obustava saobraćaja.Zbog radova na dionici autoputa A-1 smjer Tarčin-Lepenica zatvoreni su tuneli Vis, 25.novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila saobraćaju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 12 osoba, od kojih se 2 osobe nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.