Servis: Novi prekidi u snabdijevanju el.energijom na području Srebrenika

- in Izdvojeno, Kanton
754

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka 20°C.

*** MUP TK –  U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela, dogodilo se šest saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 39 pregleda pacijenata. Od toga dvije intervencije za UKC i 2 izlaska na teren.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi od 19.10. do 23.10. bit će organizovana za studente i uposlenike
Medicinskog fakulteta, Visoke zdravstvene škole, te Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta od 08 do 15 sati u Poliklinici
za transfuziologiju, dok će za Uposlenike GIKIL-a Lukavac biti organizovana danas od 8 do 12 sati u prostorijama firme.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Srebrenika:

– u naselju: Sladna Hodžići u vremenu od 09:00 do 10:30 sati,

– u naselju Sladna Ibrići u vremenu od 11:00 do 12:30 sati,

– u naselju Brničani u vremenu od 13:00 do 14:30 saati.

***  STANJE NA CESTAMA – Magla i niska oblačnost jutros smanjuju vidljivost u planinskim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Pažnju skrećemo i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 15 osoba, od kojih se 2 osobe nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.