Servis: Novi prekidi u snabdijevanju el. energije na području Srebrenika i okoline

- in Izdvojeno, Kanton
748

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka 22°C.

*** MUP TK –  U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela, dogodilo se šest saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 58 pregleda pacijenata. Od toga 3 izlaska na teren.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za uposlenike MI Bospo od 08 do 15 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle u ulicama: Armije BiH i 115. HVO Brigade u vremenu od 10:00 do 15:00 sati.

Grada Lukavca u ulicama: Kule, Poštanska i dio ulice Lukavačkih Brigada od Petraka prema autobuskoj stanici (desna strana ulice) u vremenu od 09:00 do 13:00 sati.

Grada Srebrenika:

– u naseljima: Fazanerija, Tovilište, Vrela, Hrgovi Gornji, Ormanica, Tutnjevac, Cerik, Jošak, Kosica, Hujdurovići, Špionica Srednja, Špionica Škola i Špionica Krčevina u vremenu od 09:00 do 11:00 sati,

– u naselju Seona centar u vremenu od 12:00 do 15:00 sati.

Općine Kladanj u naseljima: Trnovače Kladanjske, Ravne, Starič i Turalići u vremenu od 09:30 do 15:30 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Zbog radova na dionici autoputa A-1 smjer Lepenica-Tarčin zatvoreni su tuneli Vis, 25.novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila saobraćaju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 13 osoba, od kojih se 2 osobe nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.