Servis: U protekla 24 sata Hitna služba obavila 100 pregleda

- in Izdvojeno, Kanton
751

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka 20°C.

*** MUP TK –  U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje četiri krivična djela, dogodile su se tri saobraćajne nesreće.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 100 pregleda pacijenata. Od toga 5 intervencija za UKC Tuzla i 3 izlaska na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je šest beba, pet djevojčica i jedan dječak.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana od 26.10. – 30.10. 2020. godine za studente i uposlenike Fakulteta za sport i Elektrotehničkog fakulteta od 08 do 15 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Lukavca:

– u naseljima: Gornje i Donje Poljice, Vijenac i Babice u vremenu od 09:30 do 10:00 sati,

– u naselju Kruševica dDonja u vremenu od 09:00 do 12:00 sati.

Grada Srebrenika:

– u naseljima: Kiseljak, Sječe, Markuše, Kiseljak i Buljubašići u vremenu od 09:00 do 10:00 sati,

– u naselju Podorašje u vremenu od 11:00 do 14:00 sati,

– u naselju Gornji Moranjci u vremenu od 13:00 do 14:30 sati,

– u naselju Falešići u vremenu od 09:00 do 14:30 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Magla i niska oblačnost jutros smanjuju vidljivost u planinskim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Pažnju skrećemo i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 14 osoba, od kojih se 2 osobe nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.