Servis: TK bogatiji za 6 beba

- in Izdvojeno, Kanton
749

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka 21°C.

*** MUP TK –  U protekla 24 sata javni red i mir narušen je četiri puta, evidentirano je izvršenje 12 krivičnih djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 54 pregleda pacijenata. Od toga 2 intervencije za UKC Tuzla i 5 izlazaka na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana od 26.10. – 30.10. 2020. godine za studente i uposlenike Fakulteta za sport i Elektrotehničkog fakulteta od 08 do 15 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Gračanica

– u naseljima: Donjoj Orahovica, Rječica, Karići, Bajići, Rijeka, Kačanik, Makovci, Kulići, Turkovići i Gornja Orahovica u vremenu od 09:00 do 13:00 sati.

– u naseljima: Centar Klokotnica i Polje-Klokotnica u vremenu od 10:00 do 14:00 sati.

Grada Srebrenika:

– u naselju Čekanići Donji u vremenu od 09:00 do 10:30 sati,

– u naselju Čekanići Gornji u vremenu od 11:00 do 12:30 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u dolinama rijeka: Bosne, Save, Drine i Lašve. Vozače na ovim dionicama pozivamo na pojačan oprez. Pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.
Na dionici Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 17 osoba, od kojih se 2 osobe nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.