Servis: Počinju radovi na putnom pravcu Srebrenik – Orahovica zbog čega će doći do obustave saobraćaja

- in Izdvojeno, Kanton
674

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka 15°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje 10 krivičnih djela, dogodila se jedna saobraćajna nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala jednu tehničku intervenciju. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 72 pregleda pacijenata. Od toga 3 intervencije za UKC Tuzla i  6 izlazaka na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana od 26.10. – 30.10. 2020. godine za studente i uposlenike Fakulteta za sport i Elektrotehničkog fakulteta od 08 do 15 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Srebrenika:

– u naseljima: Vikale, Sladna Hodžići, Ibrići, Gulami, Panjđurište i Sladna Sušnica u vremenu od 13:00 do 15:00 sati,

– u dijelu naselja Kuge u vremenu od 09:00 do 15.00 sati.

Grada Gračanice u naseljima: Habibovići, Brđani, Stanić Rijeka Polje, Kardaši, i Komarevac u vremenu od 10:00 do 15.00 sati.

Opštine Kladanj u naseljima: Fahras, Starić, Ravne, Trnovače Kladanjske i Turalići u vremenu od 09.00 do 15.30 sati.

Opštine Lukavac u naseljima: Poljice Žbanići i Poljice Imširovići u vremenu od 09:00 do 16:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Jutarnja magla (ponegdje vrlo gusta) otežava saobraćanje, pa apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Zbog radova na asfaltiranju, danas i sutra od 08 do 18 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu Srebrenik-Donja Orahovica. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Srebrenik-Bukva-Gračanica.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 20 osoba, od kojih se 2 osobe nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Podijeli sa ljubavlju