Servis: TK bogatiji za 8 beba

- in Izdvojeno, Kanton
671

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka 19°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je jednom, evidentirano je izvršenje šest krivičnih djela, dogodile su se četiri saobraćajne nesreće.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala jednu tehničku intervenciju- požar u firmi PMD Špionica.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je osam beba, pet djevočica i tri dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana od 02.11. – 06.11. 2020. godine za studente i uposlenike Ekonomskog, Farmaceutskog i Tehnološkog fakulteta od 08 do 15 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle u ulici Hajrudina Mešića u vremenu od 09.00 do 11.00 sati.

Grada Srebrenika:

– u naseljima:Sječe,Buljubašići, Kiseljak,Markuše, Srebrenik Gornji, Ravnuše, Srebrenik Donji, Polje Srebrenik,Mehmeduša, Lipik, Nišići,i ulicama: Ibrahima Cvike, Majevička, Benjamina Hogića Benka,

Mehmeda Ibrahimovića, Meše Selimovića, Hazima Fazlića, Mehmeda Spahe i Posavskog Odreda u vremenu od 11.00 do 13:00 sati,

– u naseljima: Bare,Brda, Babunovići deponija, Salihbašići, Murati, Vikale, Hodžići, Gulami, Hrvati, Ibrići, Skopljaci, Panđurište, Omerbašići, Pirage, Sladna dom, Ahmići i Kovačevići u vremenu od 09:00 do 11:00 sati,

– u naseljima: Donji i Gornji Čekanići i dio naselja Falešić u vremenu od 11:00 do 13:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Jutarnja magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Lašvu, Vrbas i Savu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 27 osoba, od kojih se 2 osobe nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.