Servis: Najavljeni prekidi u snabdijevanju el. energijom na području Srebrenika i okoline

- in Izdvojeno, Kanton
615

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka 10°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir nije narušavan, evidentirano je izvršenje šest krivičnih djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija.

*** PORODILIŠTE –  Rođene su tri bebe, dva dječaka i jedna djevojčice.

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 75 pregleda pacijenata. Od toga jedan izlazak na teren.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana od 09.11. – 13.11. 2020. godine za studente i uposlenike Mašinskog fakulteta, PMF-a i RGGF-a od 08 do 15 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzla:

– u ulici Rudarska 67 u vremenu od 08:00 do 15:30 sati,

Grada Kalesije

-u naseljima: Jajići, Zolje, Zukići, Pahunjak, Zelina Jelovo Brdo i Gojčin u vremenu od 09:00 do 10:30 sati,

– u naseljima: Kalesija Gornja, Brda, Memići, Muratovići, Markovići i Bulatovci u vremenu od 10:30 do 12:00 sati,

-u naseljima: Prnjavor, Dubnica, Mahmutovićii, Miljanovci i Sarači u vremenu od 12:00 do 13:30 sati.

Grada Lukavca u naseljima: Gnojnica; Berkovica, Kruševica, Dobošnica, Krtova, Sižje, Bokavići; Bistarac, Podšići, Šići, Modrac, Tabaci, Prokosovići, Bikodže te dijelovi naselja Puračić (Efendića brdo; Centar i Prosine) u vremenu od 09:00 do 12:45 sati.

Grada Srebrenika u ulicama 16 Muslimanske i Ismeta Ahmetovića u vremenu od 13:00 do 14:00 sati.

 Grada Lukavac:

– u dijelu naselja Huskići u vremenu od 10:00 do 12:00 sati,

– u dijelu naselja Bikodže u vremenu od 09:00 do 13:00 sati.

Opštine Sapnna u naselju Međeđa u vremenu od 09:00 do 11:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i uz riječne tokove, upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. U tim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav, pa apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Na više lokacija magistralnog puta Sarajevo-Tuzla-Orašje (Olovske Luke, naselje Husino, u blizini petlje Šićki Brod, u mjestima Špionica i Potpeć, kao i u blizini graničnog prelaza Orašje) izvode se sanacioni radovi, zbog čega se saobraća usporeno ili obilaznicama u neposrednoj blizini.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 56 osoba, od kojih se 5 osoba nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Podijeli sa ljubavlju