Vitamin B važan za zdravlje

- in Izdvojeno, Lifestyle
702

Kada analizom krvi otkrijete nedostatak vitamina B, uz odgovarajući dijetetski suplement simptomi počinju da nestaju

Hroničan umor i nemanje snage, samo su neki od simptoma koji predstavlja nedostatak vitamina B koji je presudan za zdravu funkciju mozga i održavanje imunološkog sistema.  Nedostatak vitamina B daje određene simptome, koji mogu se javljati u vidu intenzivnog umora ili smanjene vidne sposobnosti.  Umor je jedan od prvih znakova nedostatka vitamina B. To se dešava jer se vaše tijelo oslanja na vitamin B pri proizvodnji crvenih krvnih zrnaca, koje nose kisik u vaše organe. 

Bez dovoljno kisika u ćelijama, osjećat ćete se umorno bez obzira koliko dugo spavate. Ako ne dobivate dovoljno kisika iz crvenih krvnih zrnaca, vaši mišići će biti jako slabi i nećete imati dovoljno snage ni za neke standardne dnevne aktivnosti, kao na primjer da nosite uobičajeno tešku torbu iz supermarketa.

Memorija vam se češće blokira. Ovo, najvjerovatnije, nije pojava rane demencije, već je kriv nizak nivo vitamina B. Kada analizom krvi otkrijete nedostatak vitamina B, uz odgovarajući dijetetski suplement simptomi počinju da nestaju. Nedostatak vitamina B utječe i na vaše raspoloženje, što često dovodi do depresije ili anksioznosti.

(avaz.ba)