Servis: TK bogatiji za 15 beba

- in Izdvojeno, Kanton
709

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka 9°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je izvršenje šest krivičnih djela, dogodile su se četiri saobraćajne nesreće.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala jednu tehničku intervenciju – dostava vode za MZ Previle.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je 15 beba, pet dječaka i 10 djevojčica.

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 49 pregleda pacijenata. Od toga 5 intervencija za UKc Tuzla i 3 izlaska na teren.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana od 09.11. – 13.11. 2020. godine za studente i uposlenike Mašinskog fakulteta, PMF-a i RGGF-a od 08 do 15 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla. Također, danas će biti organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi za stanovništvo mjesnih zajednica u Gradačcu u prostorijama Crvenog križa od 09:30 do 13:00 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u ulicama: Meše Selimovića, Dragodol, Pašage Mandžića, Dr. Mladena Stojanovića, Ive Bojanovića, Murata Priganice, Saliha Vugića, Isaka Samokovlije, Hasana Brkića, Otokara Keršovanija i 27. Marta te u naseljima: Tušanj, Piskavica, Đape, Mandići, Vina, Rovine, Desetine, Moluška Rijeka, Cerovi i Rasovac u vremenu od 09:00 do 09:45 sati.

Grada Srebrenika u dijelu naselja Uroža u vremenu od 10:00 do 12:00 sati,

– u naselju Babunovići u vremenu od 09:00 do 14:30 sati.

Opštine Banovići u naseljima: Sadnice, Bakovići, Gaj, Banovići Selo, Centar; Nurkovići i Brezje u vremenu od 10:00 do 12:00 sati.

Opštine Sapna u naseljima: Vitinica, Kovačevići i Gaj u vremenu od 09:00 do 11:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 76 osoba, od kojih se 5 osoba nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.