Servis: U posljednja 24 sata evidentirano 6 krivičnih djela

- in Izdvojeno, Kanton
583

U Srebreniku jutros oblačno sa kišom. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka 9°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je pet puta, evidentirano je izvršenje šest krivičnih djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija.

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 69 pregleda pacijenata. Od toga jedna intervencija za UKc Tuzla i 4 izlaska na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je ssedam beba, četiri dječaka i tri djevojčica.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za stanovnike Gračanice u prostorijama BKC-a Gračanica od 9 do 12 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Gradačca u naseljima: Međeđa Gornja, Durakovići i Alići u vremenu od 08:30 do 15:30

***  STANJE NA CESTAMAKolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na dionicama Ključ-Bosanski Petrovac, Prozor-Jablanica i Glamoč-Mlinište, vidljivost je smanjena zbog magle. Na putevima na području Livna upozoravamo na jake udare vjetra. Vozače podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na više lokacija magistralnog puta Sarajevo-Tuzla-Orašje (Olovske Luke, naselje Husino, u blizini petlje Šićki Brod, u mjestima Špionica i Potpeć, kao i u blizini graničnog prelaza Orašje) izvode se sanacioni radovi, zbog čega se saobraća usporeno ili obilaznicama u neposrednoj blizini.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: 91. Osoba zaražena korona virusom iz Srebrenika, od kojih se pet osoba nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.