Servis: U posljednja 24 sata dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća

- in Izdvojeno, Kanton
787

U Srebreniku jutros pretežno oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka 10°C.

*** MUP TK –  U protekla 24 sata javni red i mir narušen je četiri puta, evidentirano je izvršenjetri krivična djela, dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija.

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 54 pregleda pacijenata. Od toga dvije intervencije za UKc Tuzla i 3 izlaska na teren.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za stanovnike MZ Lipnica u prostorijama Župnog Ureda od 9 do 12 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Gradačca u naseljima: Međeđa Gornja, Durakovići i Alići u vremenu od 08:30 do 15:30 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na širem području Brčkog, Maglaja, Konjica, Jablanice, Bihaća i Sanskog Mosta vidljivost je smanjena zbog magle. Vozače podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacionih radova na silaznoj rampi petlje Visoko iz pravca Sarajeva, od 08 do 16 sati vozila će saobraćati naizmjenično. U poslijepodnevnim i noćnim satima vozila će saobraćati usporeno preko zone radova.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: U Srebreniku 65 osoba zaraženo korona virusom, od kojih se pet osoba nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.