Danas usaglašavanje mjera u borbi protiv pandemije

- in BiH, Izdvojeno
468

U Doboju će danas biti održan sastanak bh. zvaničnika o trenutnoj epidemiološkoj situaciji prouzrokovanoj širenjem virusa korona.

Sastanku će prisustvovati predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, premijeri Republike Srpske i Federacije BiH, Radovan Višković i Fadil Novalić, te gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Miliće.

Sastanku će prisustvovati i ministarka civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i ministar zdravstva Federacije BiH Vjekoslav Mandić.

Na sastanku će biti razmatran prijedlog usaglašenih mjera na svim nivoima vlasti kako bi se spriječilo daljnje pogoršanje situacije i sačuvalo zdravlje građana.

Sastanak će biti održan u hotelu „Park“ u Doboju, s početkom u 14:00 časova.

Podsjetimo, premijer Federacije BiH Fadil Novalić uputio je nedavno inicijativu predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji i premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću za održavanje sastanka predstavnika Ministarstva civilnih poslova BiH i entitetskih ministarstava zdravstva s ciljem stabilizacije stanja i usporavanja širenja zaraze koronavirusom.

U vezi sa iznimno ozbiljnom epidemiološkom situacijom u BiH zbog ubrzanog širenja koronavirusa i očekivanog ulaska u kritičnu situaciju, predlažem da u što skorije vrijeme održimo virtualni sastanak na kojem bi učešće uzeli predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH i entitetskih ministarstava zdravstva. Smatram da moramo hitno i koordinirano djelovati na svim nivoima vlasti s ciljem stabilizacije i usporavanja širenja zaraze – naveo je Novalić u inicijativi.


(Vijesti.ba)

Podijeli sa ljubavlju