Servis: U posljednja 24 sata dogodilo se 6 saobraćajnih nesreća

- in Izdvojeno, Kanton
666

U Srebreniku jutros oblačno sa maglom. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka 6°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je osam puta, evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela, dogodilo se šest saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala jednu intervenciju. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 54 pregleda pacijenata. Od toga jedna intervencija za UKC Tuzla i 5 izlazaka na teren.

*** PORODILIŠTE –  Rođeno je devet beba, tri dječaka i šest djevojčica.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snabdijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

-u naseljima: Dragulje, Lipnica, Matići, Karagići, Marjanovići, Marići, Srednja Lipnica, Malkoči, Gornja Lipnica, Jurići, Trstje, Snoz, Tisovac, Šikara, Ljepunice, Razinoge, Dobrnja, Čanići, Dorić Mahala, Hasanovac, te u ulicama: Proleterskih Brigada i Ozrenska u vremenu od 10:00 do 15:00 sati,

-u ulici Mehmedalije Maka Dizdara br.52,54 i 56 u vremenu od 08:00 do 17:00 sati.

Grada Živinice:

-u naseljima: Ciljuge-stara pruga,Golubinjak,Golubinjak-Plane,Višća-kamp,Meštrići,Potočari,Višća,Barutana,Kažalj,Odorovići,Kupjerusi,Ćenda,Požar,Jahići,Berići i Zenuni u vremenu od 08:00 do 15:00 sati.

– u naseljima: Maline, Lug, Srtašanj, Oskova ušće, Šljunkara, Lučići, Barički gaj, Gornje Živinice, Trumići škola, Spahići, Rasadine, Kopjevići, Brezik, Višća i Šišići te u  ulicama : Karaula, Partizanska ulica, Sprečka i XXIV Ulica u vremenu od 10:00 do 15:00 sati.

** STANJE NA CESTAMA – Pojačan oprez vozačima savjetujemo zbog jutarnje magle koja smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo autoput A-1 Tarčin-Zenica, kao i magistralne puteve: Vitez-Travnik-Donji Vakuf, Ključ-Sanski Most-Prijedor, Bihać-Cazin-Velika Kladuša i Livno-Kamensko. Na moguću poledicu upozoravamo u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: U Srebreniku 50 osoba je zaraženo korona virusom, od kojih se 10 nalaze na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.