SERVIS: Bez struje danas srebrenička naselja Rapatnica i Ćojluk polje

- in Kanton
750

U Srebreniku jutros djelimično sunčano vrijeme sa mrazom. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka 7°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je 10 puta, evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela. Na putevima TK u protekla 24 sata dogodilo se šest saobraćajnih nesreća.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata nije imala intervencija.

HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 54 pregleda pacijenata. Tri osobe upućene su na UKC Tuzla a ekipa Hitne pomoći Srebrenik dva puta je izlazila na teren.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području Grada Srebrenika:
– u naselju Rapatnica u vremenu od 09:00 do 14:30 sati,
– u naselju Ćojluk Polje u vremenu od 13:00 do 14.00 sati.

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi planirani dolazni i odlazni letovi odvijaju se prema planu letenja sa kašnjenjem od 10 minuta na pojedinim letovima.

STANJE NA CESTAMA – Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a pažnju skrećemo na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, kao i magistralne puteve: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Tuzla-Orašje, Žepče-Maglaj, Vitez-Travnik, Ključ-Mrkonjić-Grad i Kupres-Šujica.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Zbog pravoslavnog Božića večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u BiH.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.
Zbog velikog odrona u Crnoj Gori (na putu Šćepan Polje-Plužine) ne preporučujemo korištenje graničnog prelaza Hum-Šćepan Polje.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu je trenutno 10 osoba zaraženo korona virusom, dok se 2 osobe nalaze na bolničkom liječenju u UKC-u Tuzla.

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.

Podijeli sa ljubavlju