Servis: Pojedina naselja u Srebreniku i Tuzli danas bez el. energije

- in Izdvojeno, Kanton
661

U Srebreniku jutros občano sa snijegom. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka -4°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je izvršenje tri krivična djela, dogodile su se tri saobraćajne nesreće.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata nije imala intervencija.

HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 84 pregleda pacijenata. Tri osobe upućene su na UKC Tuzla a ekipa Hitne pomoći Srebrenik 5 puta je izlazila na teren.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle

– u ulicama: Radeta Peleša, Radojke Lakić i Alije Izetbegovića brojevi 37,39,47 i 49 u vremenu od 09:00 do 12:00 sati.

-u naseljima: Morančani ,Ljubače vojna,Pasci, Par Selo i Orašje u vremenu od 09:00 do 15:00 sati.

Grada Srebrenika:

– u naselju Seona Polja u vremenu od 09:00 do 11:00 sati,

– u naselju Ravnuše u vremenu od 11:00 do 13:00 sati,

– u naseljima: Ljenobud,Duboki Potok i Bjelave vremenu od 10:00 do 13:00 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA –  Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana u utorak za MZ Centar, G.Srebrenik, Rapatnica i Duboki Potok u Domu kulture Srebrenik od 09:30 do 12:00 sati, kao i za MZ Kula, Jala, Mosnik i Mejdan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Let za Dortmund koji je planiran u 06:10 kasni.

STANJE NA CESTAMA – Otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u BIH, ali zahvaljujući ekipama putne operative, prohodnost većine putnih pravaca je dobra i saobraća se bez posebnih zabrana. Upozoravamo na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm. Na području jugozapadne Bosne jaki udari vjetra formiraju snježne nanose. Na magistralnom putu Livno-Šuica (preko prevoja Borova Glava) upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na cestu. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu je trenutno 6 osoba zaraženo korona virusom.

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.

Podijeli sa ljubavlju