SERVIS: U posljednja 24 sata dogodilo se 8 saobraćajnih nesreća

- in Izdvojeno, Kanton
618

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je -3°C. Najviša dnevna temperatura zraka -5°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je jedan put, evidentirano je izvršenje 10 krivičnih djela, dogodilo se osam saobraćajnih nesreća.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata nije imala intervencija.

HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 43 pregleda pacijenata, od toga dvije intervencije za UKC tuzla, a ekipa Hitne pomoći Srebrenik 7 puta je izlazila na teren.

PORODILIŠTE – Rođeno je sedam beba, pet djevojčica i dva dječaka.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Opštine Lukavac u ulici Kralja Tvrtka Prvog u vremenu od 09:00 do 14:00 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija doborovoljnog darivanja krvi bit će organizovana u četvrtak za uposlenike OS Šerići u prostorijama škole od 09:30 – 11:00 i za Mlade Crvenog križa Tuzla u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA –Planirani dolazni i odlazni letovi odvijaju se po planu letenja.

STANJE NA CESTAMA – Zbog niskih temperatura ovoga jutra vozačima skrećemo pažnju na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo na putevima u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu je trenutno 18 osoba zaraženo korona virusom, a 2 se nalaze na bolničkom liječenju na UKC-u Tuzla. 

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.