SERVIS: U posljednja 24 sata evidentirano 7 saobraćajnih nesreća

- in Izdvojeno, Kanton
472

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je -6°C. Najviša dnevna temperatura zraka 3°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je sedam puta, evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata nije imala intervencija.

HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 37 pregleda pacijenata, od toga jedna intervencija za UKC Tuzla, a ekipa Hitne pomoći Srebrenik 3 puta je izlazila na teren.

PORODILIŠTE – Rođeno je 10 beba, sedam djevojčica i tri dječaka.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u ulici Albina Heljevića broj: 4,6,8 i 10 u vremenu od 13:00 do 15:00 sati,

– u ulici Mije Keroševića guje broj: 2, 4 i 6 u vremenu od 12:00 do15:00 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA –Akciji doborovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA –Planirani dolazni i odlazni letovi odvijaju se po planu letenja.

STANJE NA CESTAMA – Na putevima u BiH jutros se saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Magla smanjuje vidljivost na području: Bosanskog PetrovcaKupresa, Livna i Glamoča. Na mjestimične sniježne nanose upozoravamo na dionici Tomislavgrad-Šuica.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu je trenutno 16 osoba zaraženo korona virusom, a 2 se nalaze na bolničkom liječenju na UKC-u Tuzla. 

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.

Podijeli sa ljubavlju