SERVIS: Pojedina mjesta u Srebreniku danas bez el. energije

- in Izdvojeno, Kanton
751

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka 6°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je 11 puta, evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata nije imala intervencija.

HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 44 pregleda pacijenata, od toga jedna intervencija za UKC Tuzla, a ekipa Hitne pomoći Srebrenik jedan puta je izlazila na teren.

PORODILIŠTE – Rođeno je 10 beba, devet djevojčica i jedan dječak.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Srebrenika:

– u naselju Behrami u vremenu od 09:00 do 10:30 sati,

– u naselju Šahmeri u vremenu od 11:00 do 12.30 sati,

– u dijelu naselja Seona Polja u vremenu od 13:00 do 14:30 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji doborovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA –Planirani dolazni i odlazni letovi odvijaju se po planu letenja.

STANJE NA CESTAMA – Zbog niskih temperatura ovoga jutra vozače upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo na putevima u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Na dionicama Bugojno-Kupres, Novi Travnik-Bugojno i Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, puše jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu je trenutno 14 osoba zaraženo korona virusom, a 2 se nalaze na bolničkom liječenju na UKC-u Tuzla. 

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.