SERVIS: U protekla 24 sata rođeno je osam beba

- in Izdvojeno, Kanton
474

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka 14°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je pet puta, evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela, dogodilo se šest saobraćajnih nesreća.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata nije imala intervencija.

HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 49 pregleda pacijenata, od toga 5 intervencija za UKC Tuzla, a ekipa Hitne pomoći Srebrenik je 3 puta izlazila na teren.

PORODILIŠTE – Rođeno je osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle u ulicama: Admira Dedića, 18 Hrvatske Brigade ,te u naselju Suljetovići u vremenu od 09:00 do 15:30 sati.

Grada Srebrenika u naseljima: Kuge, Ljenobud i Kraljevac u vremenu od 09:00 do 14:00 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA –Planirani dolazni i odlazni letovi odvijaju se po planu letenja.

STANJE NA CESTAMA – Usljed porasta temperature i topljenja snijega, povećana je opasnost od odrona, kao i od sniježnih lavina. Saobraća se po pretežno vlažnom ili mokrom kolovozu, a u jugozapadnim krajevima upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra. Vidljivost je zbog magle smanjena na putevima Kupres-Šuica i Glamoč-Priluka, kao i na širem području Goražda. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu je trenutno 7 osoba zaraženo korona virusom.

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.

Podijeli sa ljubavlju