Servis: U posljednja 24 sata evidentirano je 8 krivičnih djela

- in Izdvojeno, Kanton
504

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka 6°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela, dogodilo se šest saobraćajnih nesreća.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata nije imala intervencija.

HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 56 pregleda pacijenata, od toga jedna intervencija za UKC Tuzla, a ekipa Hitne pomoći Srebrenik je 5 puta izlazila na teren.

PORODILIŠTE – Rođeno je pet beba, četiri djevojčice i jedan dječak.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u ulici Mije Keroševića Guje u vremenu od 09:00 do 11:00 sati,

– u ulicama: Pozorišna, Matije Gupca, Trg Stara Tržnica, Hadžibakirbega Tuzlića i Jevrejska u vremenu od 11:00 do 12:00 sati,

– u naseljima: Morančani, Ljubače Vojna, Pasci, Orašje, Smajići i Par Selo u vremenu od 09:00 do 12:00 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA –Planirani dolazni i odlazni letovi odvijaju se po planu letenja.

STANJE NA CESTAMA – Zbog snijega koji je noćas padao u pojedinim predjelima BiH, saobraća se nešto sporije. Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, pa se za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje upotreba lanaca. Izdvajamo planinske prevoje: Rostovo (Novi Travnik-Bugojno), Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar), Lanište (Ključ-Bosanski Petrvac), Mlinište (Glamoč-Mrkonjić Grad), Romanija (Sarajevo-Rogatica) i Rogoj (Trnovo-Foča) i na putnom pravcu Ripač-Vrtoče.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu su trenutno 4 osoba zaražene korona virusom.

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.

Podijeli sa ljubavlju