Servis: U protekla 24 sata Hitna služba obavila 51 pregled

- in Izdvojeno, Kanton
375

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka 2°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je pet puta, evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela, dogodilo se 11 saobraćajnih nesreća.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata nije imala intervencija.

HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 51 pregleda pacijenata, od toga je ekipa Hitne pomoći Srebrenik 2 puta izlazila na teren.

PORODILIŠTE – Rođeno je sedam djevojčica.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Srebrenika u dijelu naselja Ježinac u vremenu od 09:00 do 15:00 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za stanovnike MZ N.Grad I, N.Grad II i Stari Grad u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA –Planirani dolazni i odlazni letovi odvijaju se po planu letenja.

STANJE NA CESTAMA – Zbog niske jutarnje temperature skrećemo pažnju na poledicu, posebno na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. U jugozapadnim krajevima upozoravamo na mjestimično jak vjetar koji formira sniježne nanose, dok zbog novih padavina snijega ima na dionicama u višim predjelima u centralnim i istočnim krajevima. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i napominjemo da na put ne kreću bez zimske opreme.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu su trenutno 9 osoba zaražene korona virusom.

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.

Podijeli sa ljubavlju