Servis: Najavljeni novi prekidi u snabdijevanju el. energijom na području Srebrenika i okoline

- in Izdvojeno, Kanton
724

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je -7°C. Najviša dnevna temperatura zraka 6°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je pet puta, evidentirano je izvršenje četiri krivična djela, dogodilo se devet saobraćajnih nesreća.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata nije imala intervencija.

PORODILIŠTE – Rođene su 4 bebe, tri djevojčice i jedan dječak .

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u ulicama: Univerzitetska, M.Hevaija Uskufija od broja 7 do broja 9 i Rudarska od broja 5 do broja 11 u vremenu od 09:00 do 11.00 sati,

– u ulicama: Franje Kluza, Pavla Goranina i Češka u vremenu od 12:00 do 14.00 sati.

Grada Živinica u naseljima: Barišići, Sjever i Maline Polje u vremenu od 09:00 do 13.00 sati.

Grada Srebrenika u dijelu naselja Lisovići i Zukići u vremenu od 09:00 do 15:00 sati.

Grada Lukavac u naseljima: Babice, Orahovica i Jaruške te dio naselja Turija (Centar;Kišići; Ivkovina i Semići) u vremenu od 09:00 do 15:00 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA –Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana u četvrtak za uposlenike Površinskog kopa Šikulje u prostorijama firme od 08:00 do 11:30 sati.

MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA –Planirani dolazni i odlazni letovi odvijaju se po planu letenja.

STANJE NA CESTAMA – Izrazito niske temperature ovoga jutra doprinose formiranju poledice, zbog čega pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Na smanjenu vidljivost zbog magle upozoravamo na dionicama Doboj-Tuzla-Bijeljina i Glamoč-Mrkonjić Grad. Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu su trenutno 9 osoba zaražene korona virusom.

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.

Podijeli sa ljubavlju