Servis: U posljednja 24 sata javni red i mir narušen 10 puta

- in Izdvojeno, Kanton
706

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka 11°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je 10 puta, evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela, dogodile su se dvije saobraćajne nesreće.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata nije imala intervencija.

HITNA POMOĆ– Službe Hitne pomoći Doma zdravlja Srebrenik su u posljednja 24 sata obavili 44 pregleda pacijenata, a na teren su izlazili jedanput. 

PORODILIŠTE – Rođene su osam beba, dvije djevojčice i šest dječaka.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Srebrenika:

– u naseljima: Jasenica, Tursunovići, Bjelave, Tinja , Savići, Nacional, Brezje, Zahirovići, Klisura, Duboki Potok, Potpeć , Blagići, Savići, Mičići, Like i Kurtići, u vremenu od 08:00 do 16:00 sati,

– u dijelu naselja Brezik u vremenu od 09:00 do 15:00 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za stanovnike MZ G.Tuzla, Simin Han i Slavinovići u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA –Planirani dolazni i odlazni letovi odvijaju se po planu letenja.

STANJE NA CESTAMA – Na putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na magistralnom putu Livno-Šuica (na prevoju Borova Glava) upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim satima. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu je trenutno 11 osoba zaražene korona virusom, dvije osobe se nalaze na liječenju na UKC-u. 

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.