SERVIS: U posljednja 24 sata javni red i mir narušen je 10 puta

- in Izdvojeno, Kanton
641

U Srebreniku jutros pretežno oblačno sa maglom. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka 9°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je 10 puta, evidentirano je izvršenje osam krivična djela, dogodile su se tri saobraćajne nesreće.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata nije imala intervencija.

HITNA POMOĆ– Službe Hitne pomoći Doma zdravlja Srebrenik su u posljednja 24 sata obavili 27 pregleda pacijenata, od toga dvije intervencije za UKC, a ekipe Službe Hitne pomoći na teren su izlazili jedanput. 

PORODILIŠTE –  Rođene su tri bebe, jedna djevojčica i dva dječaka.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle u ulici M.H. Uskufija brojevi 1, 3 i 5 u vremenu od 09:00 do 14:00 sati.

Grada Srebrenika u naseljima Gornja Dragunja i Srednja Dragunja u vremenu od 10:00 do 15:00 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA –Planirani dolazni i odlazni letovi odvijaju se po planu letenja.

STANJE NA CESTAMA – Vidljivost je jutros zbog magle smanjena na putevima u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Zenica-Doboj, Doboj-Tuzla-Bijeljina i Konjic-Jablanica-Prozor, kao i puteve u dolinama rijeka: Save, Drine i Vrbasa.
Kolovoz je mjestimično vlažan, a pažnju skrećemo na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu je trenutno 13 osoba zaražene korona virusom, dvije osobe se nalaze na liječenju na UKC-u. 

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.