SERVIS: Pojedina mjesta u Srebreniku bez el. energije

- in Izdvojeno, Kanton
828

U Srebreniku jutros pretežno oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka 13°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je osam puta, evidentirano je izvršenje 14 krivičnih djela, dogodilo se osam saobraćajnih nesreća.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata nije imala intervencija.

HITNA POMOĆ– Službe Hitne pomoći Doma zdravlja Srebrenik su u posljednja 24 sata obavili 58 pregleda pacijenata, od toga jedna intervencija za UKC, a ekipe Službe Hitne pomoći na teren su izlazili 2 puta. 

PORODILIŠTE – Rođeno je 10 beba, pet djevojčica i pet dječaka.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Srebrenika: 

– u naseljima: Kuge i Ljenobud Kraljevac u vremenu od 09:00 do 12:00 sati,

– u naselju: Gornji Moranjci u vremenu od 12:00 do 15:00 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA –Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana u srijedu za uposlenike TE Tuzla u prostorijama firme od 08:30 do 12:00 sati.

MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Planirani dolazni i odlazni letovi odvijaju se po planu letenja.

STANJE NA CESTAMA – Počeli su pripremni radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, zbog čega je tokom dana moguće sporije saobraćanje. U narednim danima na ovoj dionici doći će do izmjene u režimu saobraćaja. U vremenu od 04:30 do 23 sata kroz tunel će se saobraćati jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima, dok će od 23 do 04:30 sati saobraćaj u tunelu biti obustavljen.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu je trenutno 8 osoba zaražene korona virusom, dvije osobe se nalaze na liječenju na UKC-u. 

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.