SERVIS: U posljednja 24 sata vatrogasci imali 2 intervencije

- in Izdvojeno, Kanton
678

U Srebreniku jutros vedro. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka 9°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela, dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata je imala 2 intervencije: gašenje požara na odžaku u ulici Kulina Bana -Srebrenik i gašenje požara u saobraćajnoj nesreći u mjestu Pelagićevo.

HITNA POMOĆ– Službe Hitne pomoći Doma zdravlja Srebrenik su u posljednja 24 sata obavili 46 pregleda pacijenata, od toga jedna intervencija za UKC, a ekipe Službe Hitne pomoći na teren su izlazili jedanput. 

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata rođeno je pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Srebrenika u naseljima: Uroža, Drenik, Šahmeri, Behrami, Seona, Dedići, Cage, Lipje, Padališta, Duboki Potok Škola i Krečana u vremenu od 12:00 do 16:00 sati.

Grada Gradačca u naseljima: Kamberi, Imširi, Grabov Gaj i Avramovina u vremenu od 08:30 do 14:00 sati.

Opštine Kladanj u ulicama: 16. Muslimanske Brigade, Drum Borak i Avdage Hasića u vremenu od 09.00 do 15:30 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja bit će organizovana za stanovnike Gradačca danas u prostorijama Crvenog križa od 09:30 do 12:00 sati.

STANJE NA CESTAMA – U većem dijelu BiH saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niske jutarnje temperature na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, moguća je poledica. Skrećemo pažnju na učestale odrone na brojnim dionicama i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu je trenutno 5 osoba zaraženo korona virusom, 2 se nalaze na liječenju na UKC-u.