TK: U toku operativna akcija “Rudnik”, uhapšen Enver Bijedić

- in Izdvojeno, Kanton
495

Po nalogu ovog tužilaštva i naredbi Općinskog suda Tuzla pripadnici Agencije za istragu i zaštitu BiH (SIPA) danas obavljaju pretrese na više lokacija u Tuzli,Gračanici i Živinicama.

Radi se o predmetu u kojem je prethodila višemjesečna istraga ovog Tužilaštva a odnosi se na nezakonitosti prilikom namještanja višemilionskog tendera za firmu iz Gračanice za izvođenje istražno-eksploatacionih bušotina na prostoru ležišta kamene soli Tetima u sklopu Rudnika soli Tuzla, prilikom čega su više šuta poništeni tenderi kako bi se pogodovalo ovoj firmi, što je okončano zaključivanjem ugovora sa ovom firmom koja nema ni ljudske ni materijalne resurse za izvođenje ovih radova.

Šest osoba je osumnjičeno da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju s krivičnim djelom primanje nagrade ili drugih oblika koristi radi trgovine uticajem, a u slučaju odgovornih lica iz Rudnika soli Tuzla i krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja.

Više informacija ćemo biti u mogućnosti saopćiti po okončanju pretresa koji su i dalje u toku.

Danas u 13 sati u sali Tužilaštva će biti održana konferencija za medije na kojoj će prisusutvovati i jedan od postupajućih tužilaca u predmetu.

Podijeli sa ljubavlju