SERVIS: U protekla 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih nesreća

- in Izdvojeno, Kanton
649

U Srebreniku jutros pretežno oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka 14°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je 17 puta, evidentirano je izvršenje devet krivičnih djela, dogodilo se 13 saobraćajnih nesreća.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata nije imala intervencija. 

HITNA POMOĆ– Službe Hitne pomoći Doma zdravlja Srebrenik su u posljednja 24 sata obavili 38 pregleda pacijenata, od toga 2 intervencije za UKC, a ekipe Službe Hitne pomoći na teren su izlazili 3 puta. 

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata rođeno je šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Srebrenika:

– u  naselju Duboki Potok u vremenu od 09:00 do 10:30 sati,

– u naselju Grabovci u vremenu od 09:00 do 11:00 sati,

– u naseljima Ljenobud i Bjelave u vremenu od 11:00 do 14:30 sati.

Grada Živinica u naseljima: Demirovići, Breze, Ševar, Mehmedinovići, Hasanbašići, Bosanska Poljana, Hrvatska Poljana, Klade i Kiseljak u vremenu od 09:00 do 14:30 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas godine za stanovnike mjesne zajednice Dobrnja na Poliklinici za transfuziologiju od 8 do 15 sati.

STANJE NA CESTAMA – Gusta magla otežava saobraćanje na području Bugojna, Ključa, Sanskog Mosta, Sarajeva, Kiseljaka, kao i dolinom rijeka Bosne, Lašve i Drine. U područjima sa maglom kolovoz je vlažan, a u višim planinskim predjelima ponegdje i mjestimično zaleđen. Uslijed temperaturnih inverzija tokom dana učestali su odroni kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu je trenutno 7 osoba zaraženo korona virusom, 3 se nalaze na liječenju na UKC-u.