SERVIS: U protekla 24 sata Hitna služba obavila 87 pregleda

- in Izdvojeno, Kanton
635

U Srebreniku jutros pretežno sunčano. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka 14°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je šest puta, evidentirano je šest krivičnih djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata je imala jednu intervenciju- požar na niskom rastinju u Špionici. 

HITNA POMOĆ– Službe Hitne pomoći Doma zdravlja Srebrenik su u posljednja 24 sata obavili 87 pregleda pacijenata, od toga dvije intervencije za UKC, a ekipe Službe Hitne pomoći na teren su izlazili 3 puta. 

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata rođene su tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Srebrenika:

– u dijelu naselja Duboki Potok kod pošte u vremenum od 09:00 do 10:30 sati,

– u naselju Bjelave u vremenu od 11:00 do 14:30 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za uposlenike MS Elektro-mašinske škole, MS Ekonomsko-hemijske škole i MSŠ Lukavac u prostorijama Elektro-mašinske škole od 09:30 do 12:00 sati.

STANJE NA CESTAMA – U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu su trenutno 3 osobe zaražene korona virusom, jedna se nalaze na liječenju na UKC-u.