SERVIS: U posljednja 24 sata evidentirano 10 krivičnih djela

- in Izdvojeno, Kanton
861

U Srebreniku jutros pretežno sunčano. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka 13°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je sedam puta, evidentirano je izvršenje 10 krivičnih djela, dogodilo se šest saobraćajnih nesreća.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata nije imala intervencija. 

HITNA POMOĆ– Službe Hitne pomoći Doma zdravlja Srebrenik su u posljednja 24 sata obavili 72 pregleda pacijenata, od toga jedna intervencija za UKC, a ekipe Službe Hitne pomoći na teren su izlazili 8 puta. 

PORODILIŠTE – Rođena su tri dječaka.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle u ulici Hađžibajazitova Mahala u vremenu od 08:30 do 11:30 sati.

Općine Banovići u naseljima: Vidikovac, Grivice, Djaci, Ekonomija, Čifluk, Mrdići, Bučik, Tulovići, Treštenica i Borovac u vremenu od 08:00 do 11:00 sati.

Grada Srebrenika:

– u naseljima: Seona i Šahmeri u vremenu od 09:00 do 11:00 sati,

– u naselju Seona Polja u vremenu od 11:00 do 15:00 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla 08 do 15 sati.

STANJE NA CESTAMA – Zbog niskih jutarnjih temperatura u višim planinskim predjelima upozoravamo na poledicu na kolovozu, dok se u većem dijelu BIH saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu je trenutno 14 osoba zaraženo korona virusom, 2 se nalaze na liječenju na UKC-u.