SERVIS: Javni red i mir narušen 28 puta u posljednja 24 sata

- in Izdvojeno, Kanton
530

U Srebreniku jutros pretežno oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka 7°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je 28 puta, evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela, dogodila se jedna saobraćajna nesreća.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata nije imala intervencija. 

HITNA POMOĆ– Službe Hitne pomoći Doma zdravlja Srebrenik su u posljednja 24 sata obavili 62 pregleda pacijenata, od toga 2 intervencije za UKC, a ekipe Službe Hitne pomoći na teren su izlazili 3 puta. 

PORODILIŠTE – Rođeno je 12 beba, dvije djevojčice i 10 dječaka.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle u naseljima: Vujići, Toromanovići, Seljublje, Puljkov Do, Banj Brdo, Savići, Jovanovići, Kukarići, Gajevi, Kolimer, Cviljevina, Čifluk, Paraći, Donje Hrasno i Gornje Hrasno u vremenu od 08:30 do 15:30 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za JU Mješovitu saobraćajnu školu Tuzla u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla od 08 do 13 sati.

STANJE NA CESTAMA – U centralnim i istočnim krajevima povremeno pada snijeg, koji se ne zadržava na kolovozu, ali na dionicama u višim predjelima skrećemo pažnju na moguću poledicu. U ostalim krajevima BiH jutros se saobraća po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu je trenutno 37 osoba zaraženo korona virusom, 7 se nalaze na liječenju na UKC-u. 

Podijeli sa ljubavlju