Općinski načelnik upriličio prijem za autora i promotore knjige „Fenomen višestranačja u BiH“

- in Izdvojeno, Kanton
464

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima, sekretarom u Organu uprave Mujom Tosunbegovićem, šeficom u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hatom Mujčinović te predsjednikom Općinske izborne komisije Hajrudinom Husejnovićem upriličio je prijem za profesora doktora Edhema Muftića autora knjige „Fenomen višestranačja u BiH“ te njegove promotore mr.Muniba Efendića, Mehmeda Rakovca te profesora Mihata Sakića, kao i vršioca dužnosti direktora BKC-a „Alija Izetbegović“ Aliju Džafića.

Ovo je knjiga, odnosno udžbenik za sve one koji se bave ili se žele baviti politikom. Profesor Edhem Muftić zajedno sa autorima akademikom Slavom Kukićem te profesorom Ibrahimom Prohićem objasili su ljevicu u našoj državi, odnosno cijeli jedan politički sistem, kazao je načelnik Sead Džafić.

On je prilikom prijema istakao da je zadovoljan što je u saradnji sa BKC-om upriličena promocija ovakve knjige i što će Kalesijci imati priliku istu da uzmu u Gradskoj biblioteci pročitaju i analiziraju.

Kao profesor koji iza sebe ima veliki broj objavljenih radova i knjiga raduje me ovaj prijem koji je za nas upriličio načelnik Kalesije čime je pokazao da podržava pisanu riječ, a samim tim i kulturu i nauku, rekao je profesor Edhem Muftić.

Munib Efendić jedan od promotora knjige također je pohvalio gest načelnika ali i direktora BKC-a koji su prihvatili da se promocija održi u Kalesiji što je ujedno i osma promocija u BiH.

On je naveo da je knjiga namjenjena svima koji se bave politikom. U knjizi „Fenomen višestranačja u BiH“ govori se i o teškoćama političkog pluralizma u našoj državi, pokušaju da se dijagnosticira stanje i da se odgovori na pitanje koji je sljedeći korak i šta je dalje činiti.

Vršilac dužnosti direktora BKC-a Alija Džafić istakao je da saradnja ove ustanove i općinskog načelnika traje preko četiri godine, a ovaj prijem je dokaz da načelnik želi da pomogne da u Kalesiji se dešavaju pozitivne stvari.
Tokom prijema profesor Muftić je  općinskom načelniku uručio i svoje knjige koje je objavio.