SERVIS: Najavljeni prekidi u snabdijevanju el. energijom

- in Izdvojeno, Kanton
845

U Srebreniku jutros pretežno oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je -2°C. Najviša dnevna temperatura zraka 8°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je osam puta, evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela, dogodile su se četiri saobraćajne nesreće.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata nije imala intervencija. 

HITNA POMOĆ– Službe Hitne pomoći Doma zdravlja Srebrenik su u posljednja 24 sata obavili 42 pregleda pacijenata, od toga nije bilo intervencija za UKC, a ekipe Službe Hitne pomoći na teren su izlazili 2 puta. 

PORODILIŠTE – Rođeno je sedam beba. Četiri djevojčice i tri dječaka.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u ulici Mehmedalije Maka Dizdara B7/1 u vremenu od 09:00 do 12:00 sati,

– u naseljima: Bukinje Kolona, plane, Šići, Mihatovići i Brgule u vremenu od 08:30 do 15:30 sati.

Grada Srebrenika:

– u naselju Like u vremenu od 09:00 do 15:00 sati,

– u naselju Straža u vremenu od 09:00 do 10:30 sati,

– u naselju Savići u vremenu od 11:00 do 12:30 sati,

– u naselju Blagići u vremenu od 13:00 do 14:30 sati.

Općine Banovići u naselju Hrvati u vremenu od 10:40 do 15:00 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas, 23. marta, za JU Gimnazija Mustafa Kamarić Gračanica u prostorijama škole od 9:30 do 12:00 sati.

STANJE NA CESTAMA – Zbog teže saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala tri (3) vozila, a koja se dogodila u mjestu Đurđevik (Kladanj-Živinice) obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu. Putnička vozila su preusmjerena na lokalne obilaznice (naselja Kovači i Lijeha-stari Đurđevik), dok je za teretna vozila saobraćaj potpuno obustavljen

Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na ugaženi snijeg ili led na kolovozu. U jugozapadnoj Bosni probleme vozačima pričinjavaju i povremeno jaki udari vjeta. Na području Doboja magla smanjuje vidljivost. U ostalim područjima kolovoz je mokar ili vlažan. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu je trenutno 43 osoba zaraženo korona virusom, 8 se nalaze na liječenju na UKC-u.