Servis: U posljednja 24 sata javni red i mir narušen 16 puta

- in Izdvojeno, Kanton
488

U Srebreniku jutros pretežno oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka 7°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je 16 puta, evidentirano je izvršenje tri krivična djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata nije imala intervencija. 

HITNA POMOĆ– Službe Hitne pomoći Doma zdravlja Srebrenik su u posljednja 24 sata obavile 50 pregleda pacijenata, od toga 3 intervencije za UKC, a ekipe Službe Hitne pomoći na teren su izlazili 6 puta. 

PORODILIŠTE – Rođeno je devet beba. Pet djevojčica i četiri dječaka.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u naseljima: Trakilovići, Kovačevo Selo, Požarnica, Kovačica, Novakovići, Markovići, Drenov Do, Vujići, Ban Brdo, Horozovina, Savići, Jovanovići, Kukarići, Gajevi, Kolimer, Cviljevina i Čifluk, Gornje Hrasno, Donje Hrasno, Seljublje i Paraći u vremenu od 08:30 do 15:30 sati,

– u ulici Mehmedalije Maka Dizdara ulaz B14 u vremenu od 09:00 do 12:00 sati,

– u ulicama: 1. Tuzlanske brigade, Fočanska, Kozaračka i Bećarevac u vremenu od 12:00 do 15:00 sati.

Grada Srebrenika u dijelu naselja Ćojluk u vremenu od 09:00 do 15:00 sati.

Opštine Lukavac:

– u dijelu naselja Poljice Pustoline u vremenu od 10:00 do 11:00 sati,

– u  dijelu naselja Turija, dio naselja kod Džamije u vremenu od 13:00 do 15:00 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas 24.marta za JU Mješovita srednja – Mašinska škola Tuzla na Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla od 08 do 15 sati.

STANJE NA CESTAMA – U centralnim krajevima, kao i na pojedinim dionicama u višim predjelima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niske temperature na dionicama preko planinskih prevoja moguća je mjestimična poledica. Savjetujemo oprezniju vožnju i upozoravamo na učestale odrone.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu je trenutno 45 osoba zaraženo korona virusom, 9 se nalaze na liječenju na UKC-u.

Podijeli sa ljubavlju